اهلا وسهلا بيكم فى مطبخكم مطبخ اورجانيك********

الجمعة، يوليو 15، 2011

بيكاتا اللحم بالمشروم من مطبخى


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل البيكاتا بالمشروم ( عيش الغراب ) 
من مطبخى

المقادير

نصف كيلو لحم مقطعةشرائح + كوب كريمة لباني + كوب مشروم + بصلة مقطعة صغير جدا + نصف كوب سمن مخلوط بزيت + دقيق + ملح وفلفل اسود مطحون + 2 كوب ماء

الطريقة::
 
تتبل اللحم بالملح والفلفل وتغطي بالدقيق يسخن الزيت والسمن في صينية ونحمر اللحم حتي يأخذ اللون الذهبي نرفع اللحم من الصينيه ونضع البصل حتي يصبح ذهبي اللون فنضيف المشروم ( عش الغراب ) ونستمر في التقليب حتي يبدء المشروم في التشويح (بدايه تغير اللون) بعدها نضيف الكريمة ونقلب دقيقتين ثم نضيف كوبين الماء وعندما يغلي الخليط تضيف اللحم مرة اخري ومكعب مرقة الدجاج ونتركهم علي النار حوالي نصف ساعة حتي يتماسك السائل الذي ينضج فيه اللحم
وتقدم بالهناء والشفاء مع خضار سوتيه وبطاطس بوريه وارز بالخلطه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

سبانخ بالبشاميل " يوميات شيرى "

خبز الفايش